TIP FAKÜLTESİNDE VE GÖZ HASTALİKLARİ ANABİLİM DALİNDA AKADEMİK KARİYER

TIP FAKÜLTESİNDE VE GÖZ HASTALİKLARİ ANABİLİM DALİNDA AKADEMİK KARİYER Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Nilüfer KÖYLÜOĞLU hocamız tip fakültelerini, göz hastalıklarında yapay zeka ve dijitalleşme ile ilgili gelişmelerini içeren bir söyleşi yaptı. Ayşe Nilüfer KÖYLÜOĞLU hocamız Dünya Göz Vakfı Mütevelli heyetinde görev aldığı sırada Dunyadiyabet’i kurma çalışmalarını anlattı. Biyonik Göz Tedavisinin Türkiye’deuygulanmasını başlatanlardan olduğunu, Göz hastalıklarının tedavisinde dijitalleşme ile nasıl yol alındığını, yazılım ve yapay zeka çalışmaları ile ne şekilde uygulamalar yapıldığını basit ve anlaşılır şekilde öğrencilerimizle paylaştı. Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliği çalışmalarını sporda ve kafa travmalarında Retina sağlığı çalışmalarının nasıl başladığını anlattı. Nadir hastalıklar, hasta-doktor etik kuralları ve değerlerimize de değinerek eşsiz bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerimize kendi kariyer yolculuğunu örneklerle kariyer fırsatları hakkında bilgiler verdi. Hocamıza emekleri için teşekkür ediyoruz.

27.03.2024 32

27-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024